HomepaginaGeschiedenis van BezeijDe uitvaartOnze zorgin geval van overlijdennieuwsContact

Begrafenisonderneming

Van Bezeij Begrafenisonderneming BV
Aubadestraat 7
2992 GN Barendrecht
Tel. (0180) 64 71 01


Melding van overlijden
en informatienummer

0180 - 64 71 01
Disclaimer

Nieuw en toch vertrouwd

Het begon allemaal op 25 oktober 1935 met een bordje aan de muur. Naast zijn werk als koster van de Gereformeerde Gemeente van Rotterdam-Zuid. (Mijnsherenplein),startte de heer Piet van Bezeij in dat jaar vanuit zijn woonhuis met het leiden van begrafenissen. In 1963 werd het aanvankelijke eenmansbedrijf versterkt met de toetreding van zijn beide zoons, Jan en Gerrit van Bezeij.

Door de overname van een ander uitvaartbedrijf in 1965, werd het bedrijf verder uitgebreid en ingeschreven onder de naam Uitvaartverzorging Zuid-Holland BV, P. van Bezeij & Zonen. Samen met het Rouwcentrum Zuid-Holland aan de Maasdamstraat 4, was het kantoor jarenlang gevestigd aan het Mijnsherenplein 46B te Rotterdam.Het onverwachte overlijden van Piet van Bezeij in 1977 bracht met zich mee, dat het werk door zijn zoons werd voortgezet. De beide broers zorgden ervoor dat het bedrijf in de jaren daarna uitgroeide tot een groot en modern uitvaartbedrijf met een eigen wagenpark, personeel en dragers. Vanaf het einde van de jaren 60 neemt het bedrijf ook de repatriëring op zich van overledenen in het buitenland. Dit gebeurt in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en diverse alarmcentrales, waaronder de A.N.W.B. te Den Haag. Een van de hoogtepunten in het lange bestaan van het uitvaartbedrijf vormde de bouw en realisatie van Uitvaartcentrum Memoriam aan de Langenhorst 100 te Rotterdam Zuid in 1998. In 1989 verliet Jan van Bezeij het bedrijf. Hij overleed in het voorjaar van 2000.Sinds het jaar 2002 is de familie Van Bezeij niet meer verbonden aan uitvaartcentrum Memoriam.

Sinds 2003 is het familiebedrijf voortgezet vanuit Barendrecht onder de naam:
Van Bezeij Begrafenisonderneming BV.


Peter van Bezeij is de derde generatie in een notoir familiebedrijf van begrafenisondernemers.
De jarenlange ervaring in het begrafenisvak zijn van vader op zoon doorgegeven, zodat een nadere toelichting op zijn kennis en opleiding nauwelijks nodig is. De dagelijkse praktijk leerde Peter in het bedrijf van zijn vader Gerrit en zijn oom Jan van Bezeij. Maar, niet voordat hij de vereiste diploma’s behaalde en uitgebreide stageperiodes onderging in Nederland en de Verenigde Staten.